Go Go Net

046 669 021

0885 961 501

Пишете ни
Аватар
Еvergreen

Инсталация на Windows 7 и Vista

Мнениеот Еvergreen | Пет Юни 26, 2009 1:59 am

Здравейте в следващите редове ще обясня как се инсталира Windows 7 и Vista.

Изображение Изображение

Системни изисквания за Windows 7

Изображение

Системни изисквания за Windows Vista

Изображение

Windows 7 и Vista имат вградени повечето драйвери,заради това не се учудвайте ако след инсталацията всичко е наред .

Започваме

1. Първата стъпка е да запишете Windows-a на DVD.
Влизате в Nero->Recorder->Burn Image намирате каде е вашия Windows (не е нужно да го разархивирате)-> "Open"слагате отметката Проверете Писмени Данни( Verify Written Data) избирате на ниска скорост и натискате "Burn" .
2. “Boot-вате”
Това става по следния начин: BIOS-ът трябва да е настроен да проверява CD/DVD устройството при стартиране. За да го настроите, трябва да влезете в BIOS.
Влизането в BIOS става по следния начин: След рестарт натискате многократно Delete или F2. Там намерете нещо от типа на:
Boot->BIOS Features->Advanced Setup->Advanced Features–менютата на различните BIOS не са еднакви.
След като го намерите, влизате и там трябва да има “1st Boot Device” или “first Boot Device”, там задайте CD-ROM.
Следващата стъпка е натиснете F10 и натиснете Y, за да се запазят промените.
Сега вече след като рестартирате ще видите следния надпис:

Press any key to boot from CD...

Изображение

В този момент трябва да натиснете произволен клавиш от клавиатурата, за да се стартира инсталаторът.

Изображение

След това се появява ->

Изображение

Чакате докато се появи това и започвате.

Изображение

1-Time and currency format всъщност са регионалните настройки и затова в нашия случай те трябва да са Bulgarian (Bulgaria)
2-От Keyboard or input method може да изберете, коя ще е клавиатурната подредба по подразбиране.

Изображение

Натискате "Install now" и продължавате на пред.

Изображение

Появява се това прозорче,изчаквате.

Изображение

Това е лицензионното споразумение между Microsoft и вас.
Натискате " I accept the license terms". След това трябва да натиснете "Next"

"Upgrade" (- от предишна версия на Windows до Windows 7) или "Custom" (По избор)
Избирате "Custom"

Изображение

Избирате дял кадето да се инсталира Windows 7

Препоръчително е да го запишете на системения диск (В повечето случай"(C: )" )
Трябва да имате 16 GB свободно пространство.Избирате Drive Options (Advanced)

Изображение

след това избирате "Format"

Изображение

Излиза това съобщение.То ни предупреждава, че форматирането води до загуба на всички данни на дяла. Натискате "ОК".

Изображение

В случай че нямате 16GB свободно пространство,натискате на "Extend"
Изображение

Тази опция позволява да разширим (extend) дял за сметка на неразпределено (unallocated space). Това се използва при необходимост от допълнително свободно дисково пространство.

Изображение

Избирате големината на дяла.

Изображение

Toва ви предопреждава че разширяването на дял е необратимо действие!

Можете и да създавате дялове от бутона "New"

Изображение

Изображение

Избирате големина и натискате "Apply"

Изображение

Windows предупреждава, че може да е необходимо автоматично да се създадат допълнителни системи дялове, за правилната работа на операционната система. Потвърдете с ""ОК".

След като сте приключили с преразпределението избирате дял и натискате "Next"

Изображение

Изображение

Изображение

Изчаквате докато се инсталират необходимите фаилове.

След това компютърът се рестартира и пак излиза този натпис:

Изображение

Този път не натискате нищо!Оставяте го докато излезе този прозорец:

Изображение

В зависимост от вашата система, може да има няколко рестартирания след тази стъпка, но обикновено следва само едно рестартиране.(не натискате нищо)

Изображение

Тук може да изберете име на вашия потребител и име за вашия компютър.Имате езикова лента в горния десен ъгъл, с чиято помощ може да променяте езика на въвеждане на текст(или с "Shift + "Alt" ). След като сте готови, натиснете "Next".

Изображение

Тук може да изберете парола (не е задължителна). След като сте готови, натиснете "Next"

Изображение

Въвеждането на сериен номер в Windows 7, не е задължително (Windows 7 може да работи 30 дни без сериен номер) или след инсталацията можете да го въведете

Тук може да изберете как да се актуализира Windows. Първата опция, която се препоръчва от Microsoft инсталира всички важни и препоръчителни актуализации. Втората опция инсталира само актуализациите, които са насочени за подобряване на сигурността и важните актуализации. С третата опция може да вземете решение как да се актуализира Windows по-късно. След като сте готови, натиснете "Next"(лично ви препоръчвам първата опция)

Изображение

Изображение

Oт тук може да изберете часа, датата и часовата зона.(най-вероятно BIOS-ът автоматично ще е направил това)
След като сте готови, натиснете "Next"

Изображение

Tук можете да изберете каква да е вашата "мрежа" - домашна, служебна или публична. Щракнете върху вида на вашата мрежа. "Next"

Изображение

Toва е прилагане на мрежовите настройки и свързване към мрежата.Изчакайте

Изображение

С това процесът на инсталацията завърши, прозорецът ще се затвори сам.

Изображение

Toва е стандартното зареждане на Windows-a

Изображение

Това е вашият нов Уиндоус
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Изображение
Аватар
Reflex

Re: Инсталация на Windows 7 и Vista

Мнениеот Reflex | Пет Юни 26, 2009 8:27 am

на последната картинка кои windows e ако не е таина... ако това е Windows 7... каква е разликата междо 2-та ?...
Изображение ИзображениеИзображение Изображение Изображение
Аватар
koyot

Мнениеот koyot | Пет Юни 26, 2009 10:34 am

Windows 7 са взичките картиники до колкото забелязох.. разликата между двата е че седмицата е доста по отпимизирана.. не е чак толкова натоварена от към изисквания за конфигурацията ти.. иначе като цяло на 85% е досущ като вистата.. но работи на 512рам 800-1000MHz процесор както вече беше написано.. лично аз имам седмица инсталирана на едно от PC-тата ми.. и си работи перфектно нямам грам забележка.. въпроса е че няма това да е windows-a който ще се задържи така масово като XP-то защото до колкото знам вече се работи върху Windows 8.
Изображение
Изображение
Аватар
koyot

Мнениеот koyot | Пет Юни 26, 2009 10:36 am

koyot написа:Windows 7 са взичките картиники до колкото забелязох.. разликата между двата е че седмицата е доста по отпимизирана.. не е чак толкова натоварена от към изисквания за конфигурацията ти.. иначе като цяло на 85% е досущ като вистата.. но работи на 512рам 800-1000MHz процесор както вече беше написано.. лично аз имам седмица инсталирана на едно от PC-тата ми.. и си работи перфектно нямам грам забележка.. въпроса е че няма това да е windows-a който ще се задържи така масово като XP-то защото до колкото знам вече се работи върху Windows 8.

( Еvergreen браво за темата ! Най-вероятно ще помогнеш на доста хора.. ;) )
Изображение
Изображение
fogaaa

Мнениеот fogaaa | Вто Сеп 01, 2009 8:52 am

Как да си настроя интернета ?!? :) (Windows7) Като вляза в Control Panel --> Network and Internet --> Internet Options в графата Connections списъка е празен.
ПП: От каде да си намеря драйвери за дънната платка(GIGABYTE) модела майче е GB M61P-S3 така пише в "Протокол за гаранционна поддръжка" :lol:
Edit: Оправих се с интернета. Сложих драйвери за Vista, апък нататък ще мисля :P А при АМД двуядрените процесори има един оптимайзър, сега с уин7 има ли нужда да го слагам?
Друго.. :) Какви драйвери за видеокартата да сложа? Търсих в сайта на Енвидия ама май няма за уин7 .. тапо :(
prqsno:
"*DEAD* sturmfuhrer : misel nqmas li si priqtel ma zaspo 4e igraes tuka
Mishelll ;p : shibai se we pedal"

хахах :)
Аватар
koyot

Мнениеот koyot | Вто Сеп 01, 2009 8:56 pm

Всички драйвъри за Win7 са съвместими с Vista така че какъвто и драйвър да ти трябва си тегли за Vista и няма да имаш проблеми.. а за процесора си мисля че не ти е нужен вече такъв драйвър.. в седмицата си има всичко нужно инсталирано..
Изображение
Изображение
realniggaz

Мнениеот realniggaz | Вто Яну 10, 2012 1:25 am

имам проблем при инсталация
когато стигна до положение за форматиране на дисковете бутона extend не ми е активен и не мога да обединя 2-та дяла на харда който е разделен на 3 дяла и искам да събера С и D но не мога
и след инсталация на window-са D-то ми е скрито
chal1oye

Мнениеот chal1oye | Съб Ное 23, 2013 1:45 pm

разликата между двата е че седмицата е доста по отпимизирана.. не е чак толкова натоварена от към изисквания за конфигурацията ти.. иначе като цяло на 85% е досущ като вистата.. но работи на 512рам 800-1000MHz процесор както вече беше написано.. лично аз имам седмица инсталирана на едно от PC-тата ми.. и си работи перфектно нямам грам забележка.. въпроса е че няма това да е windows-a който ще се задържи така масово като XP-то защото до колкото знам вече се работи върху Windows 8.
облачен

Мнениеот облачен | Пет Ное 04, 2016 9:26 pm

Аз ще се възползват от вашите съвети. Те са много полезни и аз оценявам вашето знание. Поздравявам те.